mandag den 22. april 2019

Super lækre boller med masser af fyld 😊


Har lige bagt nogle super dejligt, luftige boller med en masse lækker fyld.
Regner med at jeg skal have 2 boller med i madpakken, da jeg håber at de vil være super lækre og friske i et par dage.
Du fÃ¥r her opskriften pÃ¥ disse lækre boller. 

Frugt boller


Ingredienser:
50 g. gær
7 dl. lunken vand
2 spsk. olivenolie
1 stort æble med skræl, groftrevet 
30 g. tørret tranebær
30 g. rosiner
40 g. tørret abrikoser, hakket groft.
60 g. mandler med skal, groft hakket
3 spsk. farin
3 tsk. kanel
2 spsk. chiafrø
2 spsk. grov havregryn
100 g. fuldkornshvedemel
120 g. durummel
900 g. hvedemel

Forklaring:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand.
  • Tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt dejen til den er godt samlet og smidig
  • Hæves ca. 1 time
  • Dejen slÃ¥es ned og formes til boller, der sættes pÃ¥ plade med bagepapir.
  • Jeg vejede bolledejen sÃ¥ hver bolle vejede ca. 100 gram, det gav 23 boller.
  • Bollerne skal efterhæve i ca. 20 min
  • Bollerne kan evt. pensles med sammenpisket æg eller lidt olie.
  • Bages i en forvarmet oven ved 200 grader, hvis det er varmluft sÃ¥ 180 grader i ca, 20 min.

Tips.😊😊😊😊
Du kan evt. erstatte tranebær, rosiner og abrikoser med andre tørrede frugter og du kan tage nødder i stedet for mandler.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar