Hjemmelavet DAIM islagkage på en mandelbund.
 |
Så skal der laves en daim islagekage
med en super lækker mandelbund |
 |
| Pisket flødeskum :-) |
 |
Så er islagkagen klar til at komme i fryseren.
Ingredienser:
Mandelbunden:
3 æggehvider
150 gram sukker
150 gram usmuttede mandler
Pisk æggehvider & sukker til en stiv masse. vend forsigtigt de blendede mandler i.
Hæld dejen i en springform, der er foret med bagepapir i bunden.
Bages på nederste rille i ca. 45 min ved 170 grader.
Bundes skal afkøles helt.
Daim isen:
1/2 l. piskefløde
3 past. æggeblommer
60 gram sukker
Korn af 1/2 stang vanilje
2 plader marabou Daimchokolade
2 pakker daim
Pisk fløden stiv.
Pisk de past. æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps.
Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
Hak daim chokoladen, gerne lidt groft
Bland forsigtigt det hakkede chokolade i ismassen.
Tag den afkølede mandelbund ud af springformen og rengør formen.
Læg mandelbunden tilbage i formen og hæld ismassen over bunden.
Bank forsigtigt springformen ned i bordet så isen "bankes" lidt på plads.
Dæk springformen med film og sæt isen i fryseren i 4-5 timer, gerne længere.
Servering:
Tag isen ud af fryseren ca. 30 min inden servering.
Pynt evt. med hakket daim, men det er ikke nødvendigt med pynt.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar